måndag 5 oktober 2009

Minibreak ”Mental träning” av Johan Sundström!

Detta är en övning ni kan använda er av i situationer, där ni känner er exempelvis stressade. Syftet med övningen är att för stunden fokusera på någonting som ger er energi, istället för att ta energi.

· Se till att ni sitter eller ligger bekvämt . Om ni har svårt att slappna av i andras närvaro så avskärma er, om det finns möjlighet.
· Börja övningen med att blunda. Sedan lägger ni fokus på andningen. Tänk på att andas med magen och inte bröstet, då det sistnämnda kräver en större ansträngning.
· Känn hur ni blir mer och mer avslappnade, för varje gång ni andas ut.
· Nu vill jag att ni tänker på något här i livet, som ni uppskattar. Det kanske är att få tillbringa en solig höstdag med din partner, umgås med din familj eller dina vänner? Vad är livskvalité för just dig? Vad är det som får dig på bra humör, ger dig energi och styrka?
· Försök att se detta framför dig visuellt, vad får det dig att känna? Vilken sinnesstämning är det som framträder? Ta denna känsla och njut av den, även om bara för en kort stund. Spar den inom dig och ha den att se fram emot. För att det är viktigt att ha, just saker att se fram emot. Denna känsla överskuggar allt annat, bär den med dig och ha den i åtanke, när det känns jobbigt för stunden.
· Nu vill jag att du försiktigt sträcker på dig, sen ler, för att sedan sakta öppna ögonen.
· Övningen avslutad…

/Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar